Reklama
 
Blog | Pavel LM Chocholouš

Firma zvířat – Kapitola první – Letová hladina

Kdesi daleko byla kdysi firma, kterou řídila a v níž pracovala jen zvířátka. Ředitelství bylo ve vzdálené cizině, pracovalo tam mnoho moudrých a schopných zvířat. Krom pár vedoucích z plakátů a novin (Lev, Kobra, Orel a tací) neznal náš motýl žádné zvíře z ředitelství. Motýl pracoval s velmi pilným a svědomitým včelákem a doufal v jeho přátelství. Starali se spolu o zásoby a se zásobovačem zvíře nikdy neví, na čem je, proto to doufání. Dokonce se jejich oddělení v ostatních odděleních posměšně říkalo "bačkůrkáři".

Šéf motýla a čmeláka nikdy bačkory nenosil, jako bývalý závodník na lučních konících měl svou hrdost. Šéfa šéf, jak se mu přezdívalo, měl tělo pokrýté štíty a odrazil každý útok okolních šéfa šéfů.
Ruka ředitelství dosáhne všude a tak i nad všemi našimi hrdiny prochází opičky a jen zahlédnou něco blýskavého, nebo ucítí zápach zatuchliny, běží za starým opičákem a všechno mu hlásí. Starý opičák a jeho kolegové z jiných divizí jsou moudří a podporují zvířátka v činnostech, ve kterých najdou zalíbení, nebo které se zalíbí na ředitelství. Všechny ostatní nápady jsou nemilosrdně označeny jako nevhodné, odříznuty od zásob a to je jejich konec.
Nedávno se opičáci, po rozhovoru s ředitelstvím, rozhodli, že všem létajícím zaměstnancům normativně omezí maximální a minimální výšku letu a opičky ihned začaly všem vysvětlovat, jak je to potřebaprovádět kontroly dodržování letové výšky. Po třech ošklivých srážkách v prvním dnu se od dodržování tiše opustilo, ale na ředitelství se dál vykazuje, jak je ta letová hladina báječná a kolik už uspořila prostoru. Sice sem tam zvířata z ředitelství přijedou na návštěvu, ale i když náhodou vidí někoho letět výš, nebo níž, nemají na takové starosti při všech svých úkolech čas a tak to přechází.

pokračování příště (v případě zájmu)

Reklama