Reklama
 
Blog | Pavel LM Chocholouš

Najdeme neobjevené texty Kurta Vonneguta ml.?

Je vůbec v Čechách možné získat grant na zajímavý literární projekt?

Nedávno jsem se v knize od Kurta Vonneguta ml. dozvěděl, že kdysi pracoval několik let v New Yorku pro stejnou firmu, pro níž dnes pracuji já. Přesněji to byly tři roky práce pro tiskové oddělení. Zajímalo mě pro kterou z divizí společnosti to bylo a zda nezanechal nějaká tisková prohlášení. Bohužel ale kde nic tu nic. Před pár týdny jsem zahájil dálkové studium na Literární akademii Josefa Škvoreckého a jedním z našich předmětů je literární věda. Mě zaujala její odnož – literární historie. Při hodinách mě napadlo, že zajímavou diplomovou prací by mohl být sborník textů K. Vonneguta z této jeho pozice. Na zaměstnance stejné společnosti apeluji: "Nemá někdo z Vás kontakt na někoho, kdo by k jeho tiskovým prohlášením mohl mít přístup? Kolegu nebo kolegyni, kteří jsou na rotaci v USA?"

In memoriam by podle mého názoru tento počin pana Vonneguta pobavil, protože s oblibou vydával texty svých projevů. při různých příležitostech.

Nechtěl bych skončit jen u tiskových prohlášení z naší firmy, zajímá mě i autorova pedagogická činnost. Pokud se mi v USA povede objevit alespoň jedna skripta, myslím že se tato publikace zalíbí i na intranetech v USA.

Reklama

Jak složité by asi bylo na takovou aktivitu získat grant ať už v Čechách, USA nebo EU?

Těším se na diskusi, prosím jen o relevantní příspěvky.

Pavel