Reklama
 
Blog | Pavel LM Chocholouš

Uživatelský návod: Kouzelné telefony aneb Avaya 4621SW IP Phone (2)

V předchozím díle jsme se věnovali situacím, při nichž jsme u telefonu tělesně přítomni. Dnes prozkoumáme, jak nám telefon umí sloužit, i když jsme zrovna daleko od stolu.

Zaklínadlo třetí – Mha přede mnou, mha za mnou – Podmíněné přesměrování hovorů

Málokdo z nás stráví celý den u pracovního stolu. A podle Murphyho zákonů zazvoní nejdůležitější hovory právě v tuto dobu. Není nic snažšího, než si nastavit přesměrování hovorů na mobilní telefon po třech zazvoněních.

Zaklínadlo čtvrté – Přesměrování všech hovorů

Následující pocit všichni známe, několikrát bez úspěchu voláme kolegovi, až se nakonec rozhodneme poslat email. Na něj dostaneme v lepším případě automatickou odpověď v nepřítomnosti, v tom horším nic. Přitom stačí tak málo – před zaslouženou dovolenou nebo školením si přesměrovat telefon na mobil. Nic nebrání ani přesměrování linky na kolegu, který bude mít naši práci na starosti.

Zaklínadlo páté – EC500 – Jsem tu i když tu nejsem

Tato kouzelná formule je vpravdě magická nejen svou zdánlivou nesrozumitelností. Její zapnutí způsobí, že všechny příchozí hovory rozezvoní jak náš mobilní, tak stolní telefon. Další malý zázrak se stane, když zavoláme z mobilního telefonu někomu na pevnou – uvidí naše jméno a linku, jako bychom mu volali od svého stolu. Zjednodušeně by se dalo říci, že si svůj stolní telefon nosíme v mobilu.

Reklama

Samozřejmě, že v našem soukromém i pracovním životě jsou okamžiky, kdy pracovní hovory přijímat nemůžeme. Z telefonu se jednoduše stává zlý pán ze známého přísloví. Pro tyto případy se hodí možnost funkci EC500 vypnout (zapnout) zavoláním na číslo, které si můžu uložit do seznamu v mobilu.

Poznámka: EC500 – tento nesrozumitelně znějící název pochází z anglického Extension to Cellular – rozšíření na mobil. Význam čísla 500 se zatím nepodařilo objasnit, tak už to v IT někdy chodí.