Reklama
 
Blog | Pavel LM Chocholouš

Uživatelský návod: Kouzelné telefony aneb Avaya 4621SW IP Phone (3)

Podle mě je  návod/manuál celkem zajímavou literární formou na pomezí poezie a prózy. Cesta k vítězství vede přes kontakty a na této cestě Vás telefon velmi ochotně doprovodí. Jednoduše a rychle kontaktovat kolegu, hlavní úkol kancelářského telefonu usnadňuje hned několik nástrojů alias zaklínadel.

Zaklínadlo šesté: Sezname otevři se! – Telefonní seznam

V budově máme odhadem 2000 telefonů a další tisícovku na pobočkách, kdo se má ve všech těch číslech vyznat? Vyhledávání v telefonu je rychlejší a pohodlnější, než na intranetu. Jak ovládat tajemné tlačítko Adresar se dozvíte v návodu.

Zaklínadlo sedmé: Minulost na dlani – Log hovorů

Reklama

Nikdo z nás si nepamatuje všechno, je to naše velká nevýhoda proti počítačům a telefonům. Přístroj Avaya si pamatuje, kdy a s kým jsme telefonovali, také kdy a kdo se nám snažil bez úspěchu dovolat. Jak se v paměti hovorů skryté za tlačítkem Log orientovat poradí opět návod.

Zaklínadlo osmé: GE mých pět – SpeedDial

Vybrat si několik kolegů/kolegyň a uložit si jejich čísla je otázka okamžiku. Stačí najít kolegu/kolegyní v seznamu hovorů a stisknout AddToSD (podrobnosti a další způsoby práce s tímto seznamem v návodu). Navíc nám EC500 (funkce z předchozího dílu) umožňuje kolegům volat na pevnou i na mobil najednou.

Zaklínadlo deváté: Chyť mě, když to dokážeš – Mobilní seznam

Já jsem osobně seznam mobilních čísel použil jen při vývoji této aplikace, ale znám lidi, kteří denně hledají i třicetkrát. Jak na to? Za kouzelným tlačítkem Web (uslyšíme o něm i v dalších kapitolách) se skrývá odkaz „Mobilní čísla“.

Poznámky:

Současné telefony sice neumí zobrazit fotku z intranetu, ale následující generace už má barevné displeje a umí zobrazit i html.