Reklama
 
Blog | Pavel LM Chocholouš

Uživatelský návod: Kouzelné telefony aneb Avaya 4621SW IP Phone

Seriál článků o kouzlech s telefonem zahajuji přehledem a stručným popisem nejjednodušších zaklínadel. V pokračování představím i pokročilejší úkoly, kterých se telefon nebojí. Na závěru seriálu bych rád reagoval na zpětnou vazbu. Ideální by bylo, kdybychom společně našli něco, co bychom mohli naše telefony naučit. Současně se seriálem vzniknou srozumitelné návody, které krok po kroku tajemnou magii telefonu odhalí.

Telefon Avaya, který má nejeden z nás na stole, umí opravdu mnoho užitečných věcí. K očekávaným funkcím patří hlasitý odposlech, přesměrování, konference a telefonní seznam. Překvapením možná bude možnost přihlášení linky na kterýkoliv telefon v kterékoliv budově, vyhledávání zaměstnaneckých mobilních telefonů, jízdní řády i seznam zasedacích místností. Přístroj se snaží být v každodenní kancelářské rutině příjemným společníkem. Část rutiny totiž bere bez odmlouvání na svá bedra.

Zaklínadlo první – Škatulata, škatulata, hejbejte se
Stěhování patří k velké firmě jako černý kocour k černokněžníkovi. Při stěhování vysvitne na povrch jedna z velkých výhod IP telefonu. Na původním místě stačí svou linku odhlásit, na novém naopak přihlásit a všechna volání a nastavení se přenesou na nový telefon. Žádné rozplétání chuchvalců kabeláže pod stolem, žádné papírování, jednoduše odhlásit a přihlásit. Největším fanklubem tohoto zaklínadla je tým, který se v starých dobrých časech bílých telefonů staral o přepojení kabeláže při každém stěhování.

Zaklínadlo druhé – Buď mým stínem
Přihlášení linky na kterýkoliv telefon se nehodí jen při stěhování. Například já mám na svém telefonu povolené mezinárodní hovory, které ale nejsou povoleny v zasedacích místnostech. Nevadí, přihlásím si v zasedačce svou linku a problém je vyřešen. Před odchodem by mělo být samozřejmostí přihlásit původní linku. Obdobným způsobem jako od stolu do zasedačky si dokonce můžu přenášet linku mezi Prahou a pobočkami.
První díl máme úspěšně za sebou. Těším se na příště.

Jak se neztrapnit
Linka: Čtyřmístné číslo, jehož vytočením se nám kolegové dovolají.

Reklama