Reklama
 
Blog | Pavel LM Chocholouš

Druhá Unie svobody

Kdysi dávno se z ODS odtrhla část politiků, kterým její politika a komunikace připadaly neprůhledné a nedemokratické. Hezký argument, díky kterému se dá i přespat v České televizi, ale mě tato strana jako pravicová alternativa ODS nikdy nepřipadala.

Pojďte se se mnou podívat na hypotetickou možnost vzniku strany z frakce vedené Vlastimilem Tlustým. V takové straně by stínovým ministrem zahraničí mohl být Jan Zahradil a jistě by se našlo mnoho dalších zvučných jmen, která by přitáhla ty pravicově orientované voliče, kterým ODS v předvolební kampani naslibovala hory i s horákama a v koalici se Zelenými a KDU není schopna prosadit ani třetinu těchto slibů.

Program strany odhaduji následovně:

–          Rovná daň
–          Privatizace zdravotnictví a školství
–          Skokové snižování daňové zátěže
–          Reforma policie (možná nadále vedená I. Langrem)
–          Reforma důchodového systému

S výjimkou daní se jedná o témata, před nimiž každá vládnoucí garnitura zavírá oči, protože si je vědoma jejich dopadů na veřejné mínění. Tyto reformy už dlouho nutně potřebujeme a v parlamentu chybí strana, která by pro tyto reformy něco dělala, zatímco je přeplněn těmi, kteří o nich dokola mluví.

Jsem zvědavý, jestli nám taková strana vznikne a po některých prohlášeních Vlastimila Tlustého bych se tomu ale nedivil.

Reklama